مرکز گفتمان انقلاب اسلامی

مرکز گفتمان انقلاب اسلامی

مرکز گفتمان سازمان بسیج دانشجویی از سـال 1395 به منظور بسط گفتمان انقلاب اسـلامی و خـرده گـفـتـمـان‌هـای ذیـل آن شـروع بـه فعالیت نموده است. این وبلاگ به صورت موقت انـتـشـار دهنده محصولات مرکز گفتمان و سایر محتواهای مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی می‌باشد. برای سـفـارش محتوای مورد نـیـازتان در دانـشـگاه به قسمت "تماس با مرکز گفتمان" مراجعه نمایید.

طبقه بندی موضوعی

۱۴ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

راه آینده ایران تکرار رسم دیرین نیست و از آینده جهان هم نمی تواند به کلی مستقل باشد و معهذا آن‌ها که می‌خواهند آینده داشته باشند باید راه آینده خود را از تاریخ بپرسند.

برای مطالعه متن کامل سخنرانی دکتر رضا داوری اردکانی در بیست و سومین نشست از سلسه نشست‌های اندیشه و تمدن ایرانشهری با عنوان «ایران تاریخی فرهنگی - ایران سیاسی» به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

برای دانلود PDF این مقاله اینجا کلیک کنید.

برای دانلود مجموعه یازده شب سخنرانی ارزشمند استاد آیت الله فاطمی نیا در ماه مبارک رمضان (خردادماه 1396) با موضوع سیری در نهج البلاغه به ادامه مطلب مراجعه کنید.

بهره‌مندی از این جلسات ارزشمند را به همه‌ی دانشجویان عزیز توصیه می‌کنیم.

برای مطالعه مصاحبه دکتر فواد ایزدی با نشریه فرهنگ اسلامی با موضوع «ترامپ و آینده قدرت غرب» مورخ 19 تیر 1396 به ادامه مطلب مراجعه کنید.

برای دانلود PDF این مصاحبه اینجا کلیک کنید.

مستند «پرزیدنت؛ آکتور سینما» روایتگر تلاش‌های میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، در جهت ایجاد رفاه برای مردم شوروی و مذاکرات او با آمریکا برای تحقق این موضوع است. گورباچف معتقد بود تا زمانی که تنش‌های شوروی با کشورهای غربی و به خصوص آمریکا ادامه داشته باشد، رسیدن به یک اقتصاد موفق ناممکن است، به همین دلیل اولویت عالی خود را تنش زدایی و برقراری رابطه و مذاکره با آمریکایی‌ها قرار داد.

این مستند به کارگردانی و نویسندگی محمدرضا بورونی توسط مرکز مستند سفیر فیلم و به تهیه‌کنندگی سازمان هنری رسانه‌ای اوج تولید شده ‌است.

کیفیت

حجم

لینک

Mobile

215 مگابایت

دانلود

SD

592 مگابایت

دانلود

HD

780 مگابایت

دانلود

HD Stereo

876 مگابایت

دانلود

Full HD

1.5 گیگابایت

دانلود

برای مطالعه یادداشت آقای سعد الله زارعی با عنوان "داعش، بازسازی خلافت در اربیل" منتشر شده در روزنامه کیهان مورخ 96/07/16 به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

حجم مباحثی که در سطوح مختلف کشورها درباره «همه‌پرسی» اقلیم کردستان عراق و زمینه‌چینی جدایی شمال از بقیه بخش‌های عراق مطرح شده است، ابعاد این اقدام را به خوبی نشان می‌دهد با این حال بعضی از جریانات سیاسی در ایران و خارج از ایران در صدد برآمده‌اند تا ماجرا را کوچک و متعلق به حوزه‌ای خاص جلوه بدهند. هدف آن‌ها عادی‌سازی موضوعی بزرگ و تسهیل اتفاقی سهمگین است. اما واقعیت این است که اگر اینگونه بود این همه بحث در سطح دنیا را به دنبال نداشت و کسانی که در قبال بسیاری از حوادث مهم سکوت می‌کنند در این مورد خاص به میدان نمی‌آمدند. در خصوص این موضوع توجه به نکات زیر اهمیت دارد...

برای دانلود PDF این مقاله اینجا کلیک کنید.

دکتر ابراهیم فیاض: ما خارج از غرب نیستیم که بخواهیم با آن ستیز کنیم؛ داخل غرب هستیم... آخوندهایی که اسلام را با غرب تفسیر کردند -مانند اکثر روحانیون مشروطه- اسلام غرب نما را شکل دادند و سنت گرایان و هایدگری‌هایی که داعیۀ نفی غرب را داشتند، اسلامِ ایران گرا را پایه ریزی کردند که از تصوف هم تا حدودی کمک گرفته است... به نظر من بهترین نوع مبارزه و مواجهه با غرب و آمریکا، شناخت آن است.

 

این سخنرانی ۲۸ آبان ۹۳، در افتتاحیه‌ی دوره دوم آموزشی تمهید، در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و به همت بسیج دانشجویی این دانشکده ایراد شده است.

برای دانلود این سخنرانی از لینک‌های زیر استفاده کنید:

عنوان

لینک

قسمت اول

دانلود

قسمت دوم

دانلود

سلسله جلسات چراغ هدایت توسط عالم گرانقدر حضرت آیت الله محمد شجاعی(ره) ایراد گردیده و شامل مباحث عرفانی و اخلاقی در خصوص بی‌مانند بودن امام حسین(ع) و اصحاب ایشان، ثواب زیارت و گریه بر سیدالشهدا(ع)، مکارم اخلاقی و فضائل وجودی امام حسین(ع)، خون سیدالشهدا(ع) و اشتداد غضب الهی، ندای هل من ناصر ینصرنی، قیام مختار ثقفی و نکاتی پیرامون محرم می‌باشد.

برای دانلود این جلسات به ادامه مطلب مراجعه نمایند. پیشنهاد می‌گردد در کنار عزاداری‌های این شب‌ها حتما از این جلسات استفاده فرمایید.

اندیشکده آمریکایی رند در نوامبر ۲۰۱۶ گزارشی تفصیلی با عنوان «پی‌آمدهای منطقه‌ای استقلال کردستان» منتشر کرده و در آن به مباحثی راهبردی درباره سه سناریوی متصور برای استقلال کردستان عراق و واکنش‌های کشورهای ایران و ترکیه به این مسأله پرداخته است.

گزارش اندیشکده رند اکنون که موضوع برگزاری همه‌پرسی و استقلال کردستان در جریان است، حاوی ایده‌هایی برای اندیشه‌ورزی راهبردی در قبال این مسأله است. خلاصه این گزارش که توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تهیه شده، در ادامه برای دانلود قرار داده شده است.

برای دانلود این گزارش اینجا کلیک کنید.

لازم به ذکر است اندیشکده «رند» از جمله مراکز تحقیقاتی و پژوهشی آمریکایی به شمار می‌آید که بر روی قضایا و موضوعاتی که دارای ماهیت نظامی و اطلاعاتی و امنیتی هستند کار می‌کند. به همین دلیل به طور معمول موسسات و دستگا‌ه‌های نظامی آمریکا برای کمک به ارتش این کشور در نحوه و چگونگی تعامل با چالش‌های امنیتی و اطلاعاتی که با آن مواجه است از این اندیشکده کمک می‌گیرند. رابطه تنگاتنگ اندیشکده رند و وزارت دفاع آمریکا به دلیل اشراف این اندیشکده بر سه دایره ذکر شده و حوزه تحقیقاتی شکل گرفته است. مشتری تحقیقات و پژوهش‌های اندیشکده رند تنها دستگاه نظامی آمریکا و دستگاه‌های نظامی وابسته به آن نیست بلکه اکثر دستگاه‌های رسمی و حکومتی آمریکا نیز از تحقیقات و پژوهش‌های این اندیشکده استفاده می‌کننداندیشکده رند درحال حاضر صرف نظر از انجام تحقیقات برای مراکز نظامی و امنیتی آمریکایی تحقیقاتی نظامی و امنیتی برای دیگر کشورها از جمله کشورهای اروپایی نیز انجام می‌دهد. خلاصه سخن آن که باید به تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته توسط این اندیشکده با دقت و احتیاط بسیار برخورد و تعامل کرد، چراکه رابطه بسیار عمیق و گسترده‌ای میان این اندیشکده و دستگاه‌های حکومتی آمریکا وجود دارد. دلیل قرار دادن گزارش‌های این اندیشکده در وبلاگ مرکز گفتمان انقلاب اسلامی همین است.

گزارش منافع و گزینه‌های اسرائیل در سوریه با عنوان اصلی «Israel’s Interests and Options in Syria» به قلم لری هانور «Larry Hanauer» توسط موسسه رند «RAND Corporation‌» در سال ۲۰۱۶ منتشر شده‌است. این مقاله توسط گروهی از مترجمان (محسن محمودی و جواد عرب یارمحمدی) و با نظارت ابوالفضل غیاثوند و ابوالقاسم اسکندری در مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری ترجمه شده‌ است.

برای دریافت متن کامل این گزارش اینجا کلیک کنید.

توجه: مرکز گفتمان انقلاب اسلامی این گزارش را تایید یا رد تام نمی‌کند و صرفا جهت اطلاع دانشجویان گرامی از دیدگاه‌های جهانی در وبلاگ قرار داده شده است کمااینکه در مقدمه گزارش نیز آورده شده است «نوشتارها به افکار جهت و افکار به جهان شکل می‌دهند، جهان امروز نیز دربرگیرنده هزاران اندیشکده، مؤسسه مطالعات راهبردی و اتاق‌های فکری است که کارشناسانی و تحلیلگران راهبردی را در خود گرد آورده‌اند و با انتشار گزارش های راهبردی بر افکار سیاستمداران، بخش خصوصی، رسانه‌ها و جوامع تأثیر می‌گذارند، نزدیک به هقت هزار اندیشکده در جهان وجود دارد که مجموعه گسترده‌ای از دانش راهبردی درباره موضوعات مختلفی از محیط زیست تا اقتصاد، روابط بین‌الملل و مسائل نظامی و امنیتی را منتشر می‌کنند، این مؤ سسات همچنین می‌کوشند تا برآوردهای خود از آینده را نیز ارائه کنند و آینده پژوهی یکی از مهم‌ترین اقدامات آن‌هاستآگاهی یافتن از موضوعات مدنظر اندیشکده‌ها و مؤسسات مطالعات راهبردی در جهان یکی از ضرورت‌های تفکر راهبردی در ایران است. تحلیل‌گران و استراتژیست‌های ایرانی برای ارائه تحلیل‌هایی که متضمن تأمین منافع ملی باشد به شناخت گزارش‌های اندیشکده های خارجی نیازمند هستند.»